Galvano Hengelo

Staal chemisch vernikkelen

Veel bedrijven zien hun stalen onderdelen falen door corrosie en slijtage, wat leidt tot hoge vervangingskosten en productieverlies. Deze voortijdige schade bedreigt uw efficiëntie en reputatie. Onze chemische vernikkeling beschermt uw staal tegen deze gevaren, verlengt de levensduur en behoudt de kwaliteit, waardoor u voorop blijft lopen in uw sector. Wilt u ook staal chemisch vernikkelen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Snelle service - Galvano Hengelo

Snel

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Kwaliteit

Service - Galvano Hengelo

Service

Ontdek het verschil met chemisch vernikkelen

Wilt u actief de levensduur van machines en machinecomponenten verlengen? Laat dan onderdelen van staal chemisch vernikkelen. Chemisch vernikkelen wordt veelal toegepast voor corrosiewering en het slijtvaster maken van stalen onderdelen. Denk hierbij aan tandwielen, behuizingen en hydraulische manifolds. Daar komt nog eens bovenop dat nikkel uitstekend soldeerbaar en chemisch bestendig is. Met chemisch vernikkelen verbetert u op meerdere gebieden de unieke eigenschappen van staal aanzienlijk.

Door te kiezen voor metaal vernikkelen, kiest u direct voor machines die beter presteren en langer meegaan. Naast staal zijn wij ook gespecialiseerd in aluminium chemisch vernikkelen. Wilt u ook gebruik maken van onze diensten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact met ons op.

Staal chemisch vernikkelen door GalvanoHengelo

Experts in oppervlaktebehandeling

Het toepassen van chemisch vernikkelen kent unieke voordelen voor bedrijven uit zowel de toeleveringsindustrie als de productiesector. Een nauwkeurige en correcte uitvoering van dit proces zorgt voor een flinke kwaliteitsslag binnen uw eigen processen en producten. Een verkeerde behandeling gaat ten koste van specifieke stalen onderdelen en componenten, met alle gevolgen van dien. Het is daarom cruciaal dat u het chemisch vernikkelen van staal uitbesteed aan een vakspecialist met uitgebreide kennis en ervaring. Die specialist zijn wij.

Vanaf het eerste moment hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende speler op het gebied van galvaniseren en oppervlaktebehandelingen. De afgelopen 25 jaar hebben we een unieke diversiteit aan klanten uit uiteenlopende branches voorzien van complete oplossingen voor al hun uitdagingen op het gebied van:

  • Verzilveren
  • Vertinnen
  • Verzinknikkelen (Protalloy®)
  • Chemisch vernikkelen

Al onze klanten weten dat hun aanvraag bij ons in goede handen is. Vertrouw net als hun op onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van galvanische processen. Wij hebben de expertise en capaciteit om zelfs de meest complexe vraagstukken het hoofd te bieden. Dit allemaal zonder in te leveren op een kwalitatief resultaat. Word ook klant van Galvano Hengelo en vraag vrijblijvend een offerte aan.

"We zijn trots op de beoordeling van onze klanten. Gemiddeld worden we nu beoordeeld met een 8.4"

Standaard snelle levering

Wij begrijpen dat uw processen gebonden zijn aan een strakke planning. Om te voorkomen dat u vertraging oploopt in uw planning, bent u bij ons standaard verzekerd van een snelle levering. Deze belofte maken wij waar dankzij onze grote productiecapaciteit, een toegewijd team aan professionals en ons geoptimaliseerde kwaliteitsbeleid.

Wij hanteren een standaardlevering binnen 3 tot 5 werkdagen. Is er haast geboden bij uw aanvraag? Dan is er altijd de mogelijkheid tot onze 24- en 28-uursservice. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, raden we aan vooraf eerst contact met ons op te nemen. Dan bespreken we graag alle mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Dan ontvangt u binnen 48 uur van ons een offerte op maat.

Chemisch vernikkelen van staal, oppervlaktebehandeling van GalvanoHengelo

Nauwkeurig staal vernikkelen

Staal vernikkelen, ook wel bekend onder de termen chemisch vernikkelen, autokatalytisch vernikkelen of stroomloos vernikkelen, is een uiterst nauwkeurig galvanisch proces dat geen elektriciteit vereist. Gedurende dit proces wordt het stalen component via een speciaal ontworpen hangrek in een nikkeloplossing geplaatst. Dit zorgt er niet alleen voor dat het eindproduct alleen harder wordt, met een hardheid tussen 500 en 600 HV, maar ook significant slijtvaster. Een bijkomende warmtebehandeling kan de hardheid zelfs opvoeren tot tussen 900 en 1000 HV.

Verder verbetert de weerstand tegen corrosie aanzienlijk wanneer we een dikkere nikkellaag aanbrengen. Vanaf een laagdikte van 25 micron wordt deze volledig als porievrij beschouwd. We zijn in staat om nikkel coatings te produceren met diktes tot ongeveer 50 micron. Bij het vernikkelen van staal hanteren we standaard een fosforgehalte van >10%. Dit gehalte hoogfosofor is niet magnetisch en minder goed soldeerbaar, maar juist weer goed chemisch bestendig. Tijdens het chemisch vernikkelen hanteren we een maximale procestemperatuur van 95 °C.

Om ervoor te zorgen dat we de behandeling kiezen die het best bij uw behoeften past, gaan we graag voorafgaand aan het proces met u in gesprek. Dankzij onze uitgebreide ervaring hebben we onze methoden tot in de puntjes verfijnd en weten we precies welke aanpak het meest geschikt is voor uw specifieke product. Bovendien beschikken we over de nodige expertise om u op basis van uw wensen van gedegen advies te voorzien.

De blik op de toekomst met Galvano Hengelo

Net als u zijn wij vandaag al bezig met onze dienstverlening van morgen. Wij begrijpen de impact die onze industrie heeft op de wereld. Daarom zetten wij ons actief in om te blijven innoveren en onze processen te verbeteren. Zo werken we in ons eigen laboratorium continu aan het doorontwikkelen van onze chemische formules. Daarnaast zetten we de stappen die nodig zijn om milieubewuster te ondernemen.

Ons milieubeleid is er volledig op gericht om onze impact op het milieu maximaal te inventariseren, te beheersen en waar (bedrijfseconomisch) mogelijk te reduceren. Zo beschikken wij over onze eigen waterzuiveringsinstallatie. Hiermee zuiveren wij gebruikt water tot het voldoet aan de geldende richtlijnen voor waterlozing. Daarnaast werken we actief samen met bedrijven binnen onze sector om te verduurzamen. Want bij Galvano galvaniseren we met de blik op de toekomst.

Specificaties chemisch nikkel

In onderstaande tabel vindt u de exacte specificaties van het chemisch nikkel waarmee wij werken.

Maximale productafmetingen

LxBxH = 1300 x 300 x 900 mm
Max. gewicht: 450 kg
 
Basismaterialen voor de bewerking chemisch vernikkelen:
Staal en aluminium
 
Eigenschappen Chemisch Nikkel
SymboolNiP
Gehalte Ni87-92,5
Gehalte P (midden-fosfor NiP-lagen,
standaard toegepast voor aluminium)
6-9 %
Gehalte P (hoog-fosfor NiP-lagen,
standaard toegepast voor staal)
>10 %
Dichtheid (midden P / hoog P)8,1 / 7,8 ±0,2 g/cm3
Smeltpunt850-880 ºC
Elektrische weerstand50-100 µΩ/cm
Magnetisch midden P / hoog PLicht / niet
Soldeerbaarheid midden P / hoog PGoed / matig
Hardheid zoals neergeslagen500 - 600 HV
Hardheid na gloeien (standaard 16 uur 280 °C)900 - 1000 HV

Staal chemisch vernikkelen voor uw sector?

Produceert uw bedrijf stalen onderdelen voor de agrarische machinebouw? Of bent u gespecialiseerd in het ontwikkelen van hydraulische componenten? Dan biedt chemisch vernikkelen van staal diverse voordelen om de kwaliteit van uw producten aanzienlijk te verbeteren. De ultradunne nikkellaag zorgt ervoor dat stalen onderdelen slijtvaster en corrosiewerend worden. Twee eigenschappen die cruciaal zijn voor diverse toepassingen. Wij werken dan ook veel samen met bedrijven uit de volgende sectoren:

  • Automotive
  • Landbouw
  • Machinebouw
  • Elektrotechniek & stroomtransport
  • Hydrauliek
  • Defensie & luchtvaart

Als klant staat u bij ons altijd voorop. Wij streven ernaar om duurzame langetermijnrelaties op te bouwen met al onze klanten. Onze servicegerichte dienstverlening heeft ervoor gezorgd dat wij in de afgelopen 25 jaar een zeer uitgebreid nationaal en internationaal klantenbestand hebben opgebouwd met trouwe klanten. Dit zijn allemaal professionals die net als ons streven naar de beste kwaliteit. Wordt u onze volgende tevreden klant?

Waarom Galvano Hengelo?

100% kwaliteit

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit mogelijk

Dé specialist

Wij zijn gespecialiseerd in galvaniseren

Snelle levering

Wij maken ons hard om een zo snel mogelijke levering te garanderen.

Staal chemisch vernikkelen? Wij maken het verschil

Bent u op zoek naar een externe partner voor het chemisch vernikkelen van stalen onderdelen? Zoek dan niet verder. Onze experts bieden complete ontzorging en een ongeëvenaard resultaat. Bij ons bent u standaard verzekerd van een snelle en gerichte service. Daarnaast denken onze specialisten over elke stap met u mee. Als galvaniseerbedrijf garanderen we keer op keer het beste resultaat voor onze klanten. Ontdek zelf hoe wij het verschil maken en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heeft u vragen over de productspecificaties die wij hanteren voor staal vernikkelen? Of wilt u meer weten over onze succesvolle werkwijze? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor u klaar!