Galvano Hengelo

Hydrauliek

Galvano Hengelo heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met het behandelen van hydraulische componenten met zink-nikkel. Denk aan manifolds, stuurschuiven, inschroefpatronen en cilinderonderdelen. Ons proces voor het galvaniseren in de hydrauliek is zodanig ingericht dat inwendige roest in kanalen, productbeschadigingen en maatproblemen niet voorkomen.

Maatkritische hydraulische componenten verzinknikkelen? 

Met verzinknikkelen realiseren wij met een zeer dunne laag (minimaal 5 mu) een zeer hoge corrosiebescherming van minimaal 1000 uur NSS. Ook zeer maatkritische onderdelen voorzien wij in ons zink-nikkelproces gedeeltelijk van zink-nikkel. Hierbij wordt het onderdeel slechts gedeeltelijk voorzien van een zink-nikkellaag. Voorheen werden hydraulische componenten voornamelijk verzinkt of chemisch vernikkeld. Bij elektrolytisch verzinken of chemisch vernikkelen zijn de laagdiktes al snel 30 μm of meer voor bescherming tegen rode roest (voor minimaal ±250 uur NSS).

Deze laagdikte is vaak ongewenst voor de maatvoering. Hierdoor gaat de functionaliteit van de hydraulische componenten achteruit. Een zinknikkellaag is door zijn zeer dunne laag en goede bescherming uitermate geschikt voor maatkritische onderdelen.

Galvano Hengelo heeft het verzinknikkelproces geoptimaliseerd voor maatkritische hydraulische componenten, onder de naam Protalloy®.

Zink-nikkel behandeling Manifolds
Aanvragen zoutsproeitest samplebox

Protalloy® krastest

Galvano Hengelo heeft door middel van een test onderzocht in hoeverre Protalloy® nog beschermend is na beschadiging. In deze test is een behandelde stalenplaat met 5-15 μm Protalloy® (zink-nikkel) met een drimble beschadigd door de zink-nikkellaag te verwijderen tot sleuven van 2 mm breed. 

Daarna is de stalenplaat getest door deze 2.000 uur in de zoutsproeikast te plaatsen. Uit de test is gebleken dat de zink-nikkellaag een afstand overbrugt van 2 mm breed staal voor 2.000 uur. Hierbij treedt alleen witte roest op en geen rode roest. Bekijk hier het filmpje van de gehele test.

Verzinknikkelen in hydrauliek door Galvano Hengelo

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Protalloy® behandeling op uw product of halffabrikaat door Galvano Hengelo? Als galvaniseerspecialist adviseren we u graag vrijblijvend over de beste oplossing voor uw product.

Onze mensen staan voor u klaar!