Galvaniseren

Galvano Hengelo is de specialist in galvaniseren voor de toeleverindustrie. Denk hierbij onder meer aan bedrijven in de elektrotechniek- en de hydraulieksector. Met galvaniseren wordt een kwalitatief hoogwaardige oppervlaktelaag aangebracht die voldoet aan specifieke, door u gestelde eisen. Dit werk wordt uitgevoerd door uw galvaniseerspecialist: Galvano Hengelo. Wat is galvaniseren precies? En wat zijn de voordelen?


Wat is galvaniseren?

Galvaniseren is het langs elektrolytische of chemische weg aanbrengen van een hechtende metaallaag op een product. Het doel van galvaniseren is om het oppervlak daarvan eigenschappen of afmetingen te geven die afwijken van het grondmetaal. Hiertoe bereiden we de producten in diverse stappen voor op de definitieve behandeling. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ontvetten en beitsen. Na deze voorbehandeling wordt het aan te brengen metaal op het product neergeslagen. Hierbij kan de drijvende factor chemie of stroom zijn. De aan te brengen metaallagen kunnen heel divers zijn. Galvano Hengelo heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van in zilver, zink-nikkel, tin en nikkel.

Meer weten over deze verschillende galvaniseermogelijkheden?

Galvaniseren wordt vaak verward met thermisch verzinken. Echter, dit is een geheel ander proces. Bij thermisch verzinken worden producten in vloeibaar zink ondergedompeld en op deze wijze voorzien van een (dikke) beschermende zinklaag.


fabriekshal galvano


Voordelen van galvaniseren

Galvaniseren is bij uitstek dé methode om eigenschappen van metalen producten te verbeteren. Denk hierbij aan het voorkomen van corrosie (roestvorming) van stalen of gietijzeren producten door deze te vernikkelen of te verzinknikkelen. Lees hier meer over de voordelen van verzinknikkelen.

Tevens kan de stroomgeleiding worden verbeterd door producten te verzilveren. Ook kan de soldeerbaarheid worden verbeterd door vertinnen of door het metalen product slijtvaster te maken door het te vernikkelen. We informeren u graag over de beste oplossing voor uw product.

Vraag direct een offerte aan


Dunne lagen galvaniseren

De lagen die wij aanbrengen zijn relatief dun. Afhankelijk van de aangebrachte laag en de toepassing ligt de laagdikte gemiddeld tussen de 5 en 30 mµ. Het werken met dunne lagen (zoals bij zink-nikkel (minimaal 5 mµ)) of met lagen zoals nikkel waarbij de tolerantie zeer goed is te beheersen (laagdiktetolerantie van ±2 mµ), kan grote voordelen geven ten opzichte van beschermingssystemen zoals thermisch verzinken. Dit laatste systeem is namelijk veel grofstoffelijker, geeft dikke laagdiktes en is slecht maatvast.


chemisch vernikkelen


Ontdek de mogelijkheden van galvaniseren door Galvano Hengelo

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van galvaniseren van uw product of halffabrikaat door Galvano Hengelo? Als galvaniseerspecialist adviseren we u graag vrijblijvend over de beste oplossing voor uw product.

Meer weten over oppervlaktebehandelingen >>


Bezoek Galvano Hengelo op de FMB beurs;
Bezoek Galvano Hengelo op de FMB beurs

Vraag hier uw gratis toegangsbewijzen aan en bezoek ons op de FMB beurs in Duitsland. Wij laten graag kennismaken met onze verschillende behandelingen.

Gratis toegangsbewijzen