Galvano Hengelo

Metaal galvaniseren

Bouwt u machines en wilt u de kwaliteit van uw werk verhogen? Of werkt u in de elektrotechniek en bent u op zoek naar een manier om stroom beter te geleiden? Dan kunt u met metaal galvaniseren uw metalen zo lang mogelijk het beste resultaat laten leveren. Galvano Hengelo is uw expert voor het galvaniseren van diverse metalen en voorziet u hierbij van deskundig advies en een korte levertijd van 3 tot 5 werkdagen.

Altijd de beste oplossing: Metaal galvaniseren

Metalen zijn een veelgebruikt product binnen allerlei industrieën. Het is sterk en kan in allerlei verschillende vormen vervaardigd worden. Hierdoor is het op allerlei manieren toepasbaar, waardoor u het dagelijks onbewust om u heen ziet. Toch komen metalen ook met een aantal zwaktes die de werkzaamheid van het product verminderen. Metalen als ijzer en koper zijn bijvoorbeeld minder goed bestand tegen de invloeden van water, terwijl aluminium dan weer sneller last heeft van spanningscorrosie. Elk metaal komt met eigen uitdagingen en voor elke uitdaging kunt u uw metaal laten galvaniseren door Galvano Hengelo.

Dankzij vele jaren ervaring binnen de metaalindustrie en de beschikking over een eigen laboratorium, hebben we flink kunnen ontwikkelen op het gebied van metaal galvaniseren. Hierdoor vindt u altijd het beste advies voor het galvaniseren van uw metaal én bent u ervan verzekerd dat uw opdracht in deskundige handen is. Wanneer u uw metaal laat galvaniseren ontvangt u uw gegalvaniseerde metaal binnen 3 tot 5 werkdagen terug met een stevige laag die uw metalen jarenlang zal beschermen.

De voordelen van gegalvaniseerd metaal

Corrosiebestendiger metaal met een langere levensduur

Minder risico op falende componenten binnen uw machine

Verbeterde stroomgeleiding voor een beter rendement en risicovermindering

Snelle service - Galvano Hengelo

Snelle doorlooptijd

Dankzij de grootste productielijn in Nederland, wordt uw metaal ontzettend snel gegalvaniseerd. Wanneer u met spoed versterkt metaal nodig heeft, bent u bij ons dus aan het juiste adres. U ontvangt uw product binnen 3 tot 5 werkdagen.

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Hoge kwaliteit galvaniseren

Door ons geoptimaliseerde galvanisering proces, bent u verzekerd van kwalitatief gegalvaniseerd metaal. Dankzij ons KAM-beleid wordt er altijd op toegezien dat alles zo goed en veilig mogelijk wordt uitgevoerd.

Service - Galvano Hengelo

Verzekerd van expertise

Met jarenlange ervaring staan onze experts u te woord voor deskundig advies. Bent u op zoek naar de beste oplossing voor uw metalen? Wij denken graag met u mee en helpen met met de kennis vanuit ons eigen laboratorium.

De belangrijkste oplossingen van metaal galvaniseren

Galvaniseren is, in de kern, het versterken van een metaal met een ander metaal. Hiervoor worden zilver, nikkel, tin en zink-nikkel gebruikt. Deze metaalsoorten zijn namelijk erg corrosiebestendig of staan erom bekend stroom goed te geleiden. Het toepassen van deze extra laag metaal op uw metaalwerk kan enkel wanneer uw metaal de juiste voorbehandeling heeft gehad, wat door onze vakmensen voor u gedaan wordt. Metaal galvaniseren kan op twee manieren uw metaal verbeteren. Afhankelijk van uw doeleinden kiest u voor betere corrosiebestendigheid of betere stroomgeleiding.

Corrosiebestendigheid vergroten

Corrosie is desastreus voor metaalwerk. Uw metaal kan gaan roesten of een andere kleur gaan uitslaan. Hierdoor verzwakt de structuur van het metaal en kan uw machine gaan falen of ergere problemen veroorzaken. Uw metaal beschermen tegen corrosie kan op verschillende manieren, namelijk door de elektrolytische galvanisering met zink-nikkel of door de chemische toepassing van nikkel. Voor de food-industrie mag geen gebruik worden gemaakt van nikkel, waardoor er gekozen wordt voor de elektrolytische galvanisering met tin.

Stroomgeleiding verbeteren

In de elektrotechniek is vooral een goede en veilige stroomgeleiding erg belangrijk. Om uw metaalwerk te ondersteunen voor een veilig en kwalitatief proces binnen de stroomgeleiding, kunt u uw metaal elektrolytisch galvaniseren met zilver of tin. Dit kan worden toegepast voor zowel hoog-, midden- als laagspanningsinstallaties.

Elektrolytisch metaal galvaniseren is perfect tegen corrosie, maar komt niet goed in gaten en holtes. Chemisch nikkelen komt wel tot in de gaten en holtes, maar is minder corrosiebestendig. Twijfelt u welke vorm van metaal galvaniseren het beste past bij uw product, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De voordelen van uw metaal laten galvaniseren

Verzekerd van metaalwerk dat jarenlang meegaat
Meer tijd om te focussen op andere werkzaamheden
Een persoonlijke aanpak om het galvanisering proces te optimaliseren

Uw metaal laten galvaniseren door Galvano Hengelo

Uw doet u met een gerust hart bij ons galvaniseerbedrijf. Naast ijzer en staal galvaniseren, kunt u voor allerlei metalen bij Galvano Hengelo terecht. Goede corrosiebecherming om uw metaal te beschermen tegen roest en andere problemen, is een krachtige manier om bij te dragen aan verduurzaming. Duurzaamheid is voor ons dan ook erg belangrijk. Door gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen en het verminderen van energieverbruik en afvalstromen, bent u ervan verzekerd dat u een duurzaam product geleverd krijgt.

Met ons snelle productieproces, kunt u snel verder met uw werkzaamheden. De korte doorlooptijd zorgt ervoor dat u uw gegalvaniseerde metaal binnen 5 werkdagen in Nederland geleverd krijgt. Met onze grootste productielijn van Nederland, ons eigen laboratorium en het feit dat we in bezit zijn van alle nodige certificaten, bent u van hoge kwaliteit, korte lijnen en de beste uitkomst van uw wensen gegarandeerd. Vraag een offerte aan om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.