Galvano Hengelo

Staal galvaniseren

Heeft u een eigen bedrijf in de elektrotechniek branche? Of valt uw onderneming binnen de landbouwsector? Dan wilt u natuurlijk dat het vroegtijdig uitvallen van een product wordt voorkomen. Door te kiezen voor staal galvaniseren bent u zeker van kwaliteit en het langer meegaan van uw product of halffabricaat. Galvano Hengelo biedt hierin standaard maatoplossingen en een korte levertijd van 3 tot 5 werkdagen.

Samen maken we staal minder vatbaar voor corrosie

Staal is een veel gekozen materiaal in de markt. Het is sterk, redelijk goedkoop en goed te verwerken waardoor het breed toepasbaar is. Toch is het tegelijkertijd ook zeer gevoelig voor roest en slijtage. Een product kan hierdoor sneller falen en uiteindelijk kan zelfs de productie stil komen te liggen. Een methode om dit te voorkomen is door het staal te behandelen met zink, ook wel galvaniseren genoemd. Galvano Hengelo is specialist in soorten metaal galvaniseren.

Bij galvanisatie wordt een oppervlakte beschermlaag aangebracht. Meer specifiek gaat het om een metallische deklaag die wordt aangebracht op een metallische ondergrond. Dit kan zijn op het gebied van stroomgeleiding, corrosiebescherming of het verduurzamen/slijtvaster maken van het product. In ons eigen laboratorium kunnen we constante kwaliteit waarborgen en hebben we continue aandacht voor verbetering.

Snelle service - Galvano Hengelo

Zeer korte doorlooptijd

Galvano Hengelo is probleemoplossend omtrent vraagstukken in doorlooptijd. Wij hanteren namelijk mede door het hebben van de grootste productielijn in Nederland standaard een levertijd van 3-5 werkdagen.

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Enkel de beste kwaliteit

Kwalitatief hoogwaardige oppervlaktebehandelingen, dat vinden we bij Galvano Hengelo belangrijk. Wij monitoren onze processen continu om een zo goed mogelijke kwaliteit te kunnen leveren.

Waarom staal laten galvaniseren zo van belang is

Minder gevoelig voor corrosie
Krasbestendigheid, wat samenhangt met de hardheid van het materiaal
Gewenste elektrische eigenschappen, zoals de geleidbaarheid

Galvano Hengelo voor gegalvaniseerd staal

Voor bijna elke soort metaal is er een speciale oppervlaktebehandeling beschikbaar. Welke metallische deklaag het meest geschikt is, hangt dan ook af van het materiaal van jouw product. Het galvaniseren van staal maakt dat de eigenschappen worden verbeterd en jarenlang mee kunnen gaan. Nog een voordeel van galvaniseren is om de krasbestendigheid te vergroten of het materiaal geleidbaarheid te geven. Van ijzer galvaniseren tot koper galvaniseren, graag kijken we samen met u naar welke behandeling het meest geschikt is voor uw product of halffabricaat.

Verbeterde stroomgeleiding?

Voor een verbeterde stroomgeleiding verzilveren en vertinnen de beste keuze. Minder stroomgeleiding leidt tot een lager rendement en een risico op warmteontwikkeling. Een andere reden om staal te verzinken, kan zijn dat het materiaal stoot- en slijtvast moet zijn. Door een zinklaag aan te brengen, kunnen de materialen uitstekend tegen mechanische belastingen. Met galvanisch vertinnen wordt de soldeerbaarheid en corrosiewering van uw product sterk verbeterd.

Corrosiebescherming?

Het galvanische proces verzinknikkelen is een supercorrosiebeschermer, maar komt niet in gaten en holtes en heeft meer tolerantie op de aangebrachte laag (tot 300%). Chemisch vernikkelen is daarentegen weer minder corrosiebeschermend bij een gelijke laagdikte, maar komt wel weer beter in gaten en holtes. Daarnaast is het ook zeer nauwkeurig op laagdikte te tolereren. Aluminium galvaniseren is niet mogelijk bij verzinknikkelen.

Uw producten van staal laten galvaniseren door Galvano Hengelo

Het corrosiebestendig maken en verlengen van de levensduur van producten en onderdelen door middel van galvaniseren, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Galvaniseren is duurzaamheid, door het galvaniseren van staal gaat het product langer mee en gaat ook de performance ervan omhoog.

Galvano Hengelo is uw galvaniseerbedrijf dat borg staat voor het milieu en het welzijn van medewerkers. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld metaal beschermen tegen roest? Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord met deskundig advies.