Galvano Hengelo

Metaal galvanisch verzilveren

Wilt u de stroomgeleiding door uw product verbeteren of borgen? Laat dan metalen componenten vakkundig verzilveren. Wij zijn dé specialist voor galvanisch metaal verzilveren. Dankzij de grootste verzilverlijn van Nederland, een toegewijd team en jarenlange ervaring, garanderen we altijd de kwaliteit die u zoekt.

 • Vakkundig aluminium, koper & staal verzilveren
 • Dé specialist in professioneel verzilveren voor de elektro-industrie
 • Advies op maat en technische ondersteuning voor complete ontzorging
Snelle service - Galvano Hengelo

Korte levertijd

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Kwaliteit

Service - Galvano Hengelo

Service

Metaal verzilveren voor stroomtransport

Binnen de elektrotechniek en overige sectoren waar stroomgeleiding van cruciaal belang is, spelen problemen zoals een minder efficiënte stroomgeleiding in metalen onderdelen een grote rol. Niet alleen kan dit tot kosten en prestatieproblemen leiden, maar een slechte geleiding brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee.

Ons verzilveringsproces zorgt voor het verbeteren van de stroomgeleiding van uw metalen onderdelen en halffabricaten, wat resulteert in optimale prestaties en langdurige betrouwbaarheid. Galvanisch verzilveren is een elektrolytisch proces waarbij een metalen voorwerp wordt bedekt met een laagje zilver. Zilver is de ideale keuze vanwege het uitstekende geleidingsvermogen van het materiaal. Wij garanderen een goede hechting en een snelle levering binnen 3-5 werkdagen.

Metaal Galvanisch verzilveren in een grote hal
Metaal laten verzilveren door GalvanoHengelo

De voordelen van metaal laten verzilveren

 • Verbeterde elektrische geleidbaarheid: Verzilverde metalen hebben een hoge elektrische geleidbaarheid, wat cruciaal is voor toepassingen waar stroomgeleiding van belang is, zoals in de elektrotechniek.
 • Uitstekende corrosiebestendigheid: Metaal verzilveren biedt een beschermende barrière tegen corrosie, waardoor metalen producten langer meegaan en bestand zijn tegen schadelijke omgevingsfactoren.
 • Slijtvastheid: Verzilverde metalen zijn redelijk bestand tegen slijtage en behouden hun vorm en functionaliteit, zelfs bij intensief gebruik. Indien gewenst kan er gebruik worden gemaakt van wrijvingsverlagers.

De beste methode om te verzilveren

Verzilveren doen we voor verschillende industrieën.
Elk product is uniek en per product bepalen we de beste methode om deze te verzilveren.

Zilver op dynamisch draairek

Zilver op dynamisch draairek

Verzilveren in trommel bij Galvano Hengelo

Verzilveren door middel van trommelen

Verzilveren van inwendige diameters met binnenanode​

Verzilveren van inwendige diameters met binnenanode

Zilver op statisch hangrek

Zilver op statisch hangrek

Ons proces voor de beste hechting

Het verzilveren van diverse metalen vraagt om een specialistische benadering. Iedere metaalsoort heeft immers eigen unieke kenmerken en vraagt om een andere aanpak. Wij hebben voor elk metaal de beste behandelwijze opgezet. Onze werkwijze voor het verzilveren van metaal kan worden samengevat in onderstaande stappen:

 • Stap 1 Voorbereiding: De voorbereiding omvat het schoonmaken en ontvetten van het metalen oppervlak om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Een grondige voorbereiding is essentieel om de hechting van de zilverlaag te garanderen
 • Stap 2 Voorbehandeling Metalen zoals aluminium en staal vereisen een speciale voorbehandeling. Dit komt doordat beide metalen chemisch niet optimaal verenigbaar zijn met zilver. Wij hebben een eigen speciale aanpak ontwikkeld om zo een optimale hechting te behalen
 • Stap 3 Verzilveren: Eenmaal voorbereid, wordt het component ondergedompeld in een bad van zilverelektrolyt. Tijdens dit proces vormt het zilver een chemische binding met het oppervlak, waardoor er een robuuste zilverlaag op het component ontstaat.
 • Stap 4 Nabehandeling: Wanneer het verzilveren klaar is, volgt de nabehandeling. Afhankelijk van de toepassing van het component en de wensen van de klant, bieden wij diverse nabehandelmethodes.
 • Stap 5 Kwaliteitscontrole: Voordat wij uw onderdelen klaarmaken voor bezorging wordt elk stuk grondig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de zilverlaag correct is aangebracht en er geen afwijkingen zijn. Alleen dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit
Metaal verzilveren proces
Verzilverd metaal hangend aan een rek

Een volledig gestroomlijnd proces voor de beste kwaliteit

Wij leveren hoogwaardige kwaliteit bij het verzilveren van uw metalen producten. Om een optimale hechting te waarborgen, passen we op klantwens een ovenbehandeling toe, gevolgd door een grondige 100% inspectie. Zo zorgen we ervoor dat de zilverlaag perfect aansluit, zelfs in holtes, groeven en gaten. Bovendien maken we gebruik van binnenanodes, kantel- en draairekken voor een nauwkeurige en gelijkmatige zilverafzetting.

Tijdens het productieproces en bij de eindinspectie controleren we de laagdikte met behulp van een geavanceerde X-ray laagdiktemeter. Alle meetresultaten worden zorgvuldig vastgelegd in ons systeem. Indien gewenst kunnen we ook een gedetailleerd meetrapport leveren, zodat u verzekerd bent van de nauwkeurigheid en consistentie van onze verzilveringstechnieken. De klanttevredenheid staat bij ons altijd voorop.

Wij werken volgens strikte kwaliteitsnormen en zijn ISO 9001 / 14001 gecertificeerd. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitseisen die u mag verwachten van een professional.

Belangrijke specificaties

Om de beste geleiding van verzilverde componenten, onderdelen en halffabricaten te garanderen, werken we met fijnzilver. De specificaties van het zilver waarmee wij verzilveren vindt u in de tabel hiernaast:

Download hier Technische Datasheet Verzilveren

Maximale productafmetingen

Ook zijn er enkele beperkingen op deze oppervlaktebehandeling wat betreft maximale afmetingen en gewicht. De specificaties waar u rekening mee kunt houden vindt u in de tabel hieronder.

SymboolAg
Gehalte Ag> 99 %
Gehalte Sb
< 0.5 %
Dichtheid10,49 g/cm3
Smeltpunt962 °C
Elektrische geleidbaarheid62,5 1/Ω
Elektrische weerstand1,6 µΩ/cm
Hardheid zilver90 - 110 HV

Materialen en afmetingen

Voor verzilveren hanteren we de volgende richtlijnen betreffende maximale afmetingen en gewicht. De specificaties waar u rekening mee dient te houden vindt u in de tabel hiernaast:

Koper/koperlegeringen ¹

HangJa
TrommelJa
Onderlaag Ni ²Mogelijk
Onderlaag NiP ³Mogelijk ⁴
Afm. lxbxh (mm)2100 x 400 x 1100
Gewicht (kg)Max. 450

Aluminium

HangJa
TrommelNee
Onderlaag Ni ²nvt
Onderlaag NiP ³Standaard ⁵
Afm. lxbxh (mm)1300 x 300 x 900
Gewicht (kg)Max. 450

Staal

HangJa
TrommelNee
Onderlaag Ni ²nvt
Onderlaag NiP ³Standaard ⁵
Afm. lxbxh (mm)1300 x 300 x 900
Gewicht (kg)Max. 450

¹ Passiveren van verzilverde oppervlakken mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
² Galvanisch Nikkel: alleen bij trommel
³ Chemisch Nikkel: alleen bij hang
⁴ LxBxH: 1300 x 300 x 900 mm en alleen bij hang
⁵ Chemisch Nikkel onderlaag standaard: 3-5 µm

Welke soorten metaal kunt u laten verzilveren?

Koper galvaniseren bij Galvano Hengelo

Koper verzilveren

Koper is een uitstekende elektrische geleider en wordt vaak gebruikt in elektrische bedrading, elektronische componenten en elektrische apparatuur. Koper verzilveren zorgt voor een nog betere stroomgeleiding en beschermt het koper tegen oxidatie en corrosie, waardoor de performance en levensduur van koperen onderdelen wordt verlengd.

Alumium galvanisch laten verzilveren door GalvanoHengelo

Aluminium verzilveren

Aluminium is een licht en duurzaam metaal dat veel wordt gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de stroomtransport, lucht- en ruimtevaart, de bouw en de automotive sector.

Bij aluminium verzilveren wordt de stroomgeleiding verbeterd, wat cruciaal is in toepassingen waar elektrische geleiding belangrijk is.

Staal verzilveren bij Galvano Hengelo

Staal verzilveren

Staal is een veelgebruikt constructiemateriaal vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Staal galvaniseren is een effectieve manier om het te beschermen tegen roest en corrosie, vooral in omgevingen waar het blootgesteld wordt aan vocht en andere schadelijke elementen. Door Staal verzilveren kan ook de stroomgeleiding sterk worden verbeterd en geborgd.

Wij zijn uw partner in verzilveren

Bij ons bent u altijd verzekerd van hoogwaardig metaal verzilveren voor een optimale stroomgeleiding. We bieden maatwerkoplossingen voor diverse metalen en hanteren een korte doorlooptijd van maximaal 5 werkdagen. We denken graag met u mee en bieden deskundig advies om de beste oppervlaktebehandeling in galvaniseren te kiezen die past bij uw specifieke behoeften.

Uw tevredenheid is onze prioriteit. We ontzorgen waar mogelijk en bieden oplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften. Onze kennis en vele jaren ervaring als galvaniseerbedrijf zetten we in om keer op keer het beste eindresultaat te bieden. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft of vraag een offerte aan.

Galvanisch verzilverd metaal in rekken

Waarom Galvano Hengelo?

100% kwaliteit

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit mogelijk

Dé specialist

Wij zijn gespecialiseerd in galvaniseren

Snelle levering

Wij maken ons hard om een zo snel mogelijke levering te garanderen.

Verzilveren bij Galvano Hengelo

Door onze jarenlange ervaring en grote variëteit aan producten en opdrachtgevers hebben wij veel expertise opgedaan in het laten galvaniseren.

Kies ook voor galvanisch verzilveren bij Galvano Hengelo!