Galvano Hengelo

Aluminium galvanisch verzilveren

Een maximaal rendement behalen binnen energietransport wordt bepaald door de geleidende kwaliteiten van de gebruikte materialen. Verzilveren is de techniek bij uitstek om de stroomgeleidende eigenschappen van aluminium te optimaliseren.

Wij zijn dé specialist op het gebied van galvanisch aluminium verzilveren voor onder andere toepassingen in de elektrotechniek. Dit doen wij voor zowel de laag-, midden- als hoogspanningsector.

Snelle service - Galvano Hengelo

Korte levertijd

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Kwaliteit

Service - Galvano Hengelo

Service

Ons proces voor optimale hechting

Aluminium laten verzilveren is een complex proces dat veel precisie en technische kennis vereist. Met onze jarenlange kennis en expertise hebben we een speciale methode ontwikkeld die zorgt voor een uitstekende hechting van de zilverlaag. Wanneer u aluminium laat verzilveren door ons gebeurt dit volgens de volgende stappen:

  • Stap 1 Voorbereiding: Dit omvat het schoonmaken en ontvetten van het aluminium oppervlak om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Een grondige voorbereiding is essentieel voor het succes van het verzilveren.
  • Stap 2 Nikkel onderlaag: Na de voorbereiding brengen we een chemische nikkel onderlaag aan. Deze laag is meestal 3 tot 5 micron dik die ervoor zorgt dat de zilverlaag goed hecht aan het aluminium.
  • Stap 3 Verzilveren aluminium: Eenmaal voorbereid, wordt het aluminium ondergedompeld in een bad van zilverelektrolyt. Tijdens dit proces vormt het zilver een chemische binding met het nikkel, waardoor een robuuste zilverlaag op het aluminium ontstaat.
  • Stap 4 Nabehandeling: Nadat het aluminium is verzilverd volgt de nabehandeling. Afhankelijk van de toepassing van het component en de wensen van de klant kunnen wij verschillende nabehandelingen toepassen. Een voorbeeld hiervan is een ovenbehandeling.
  • Stap 5 Kwaliteitscontrole: Na het verzilverings proces, wordt elk stuk grondig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de zilverlaag correct is aangebracht en dat er geen afwijkingen zijn. Dit doen we volgens de strengste kwaliteitseisen.
Het proces van aluminium verzilveren
Aluminium verzilveren bij GalvanoHengelo

Meer dan 25 jaar expertise

Wij zijn meer dan alleen een dienstverlener; we zijn uw partner in galvaniseren. Wij zetten ons in om u naast een kwalitatief uitstekend product ook maximaal te ondersteunen, op technisch en logistiek gebied. Dit doen we al meer dan 25 jaar tot grote tevredenheid van onze klanten. We zetten ons in voor korte levertijden, heldere communicatie en een proactieve houding. Dit, gecombineerd met onze focus op kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid, maakt ons een betrouwbare partner voor langdurige samenwerkingen.

Kwaliteit, veiligheid en milieubescherming zijn voor ons erg belangrijk. Ons kwaliteit-, Arbo- en Milieu- (KAM) beleid is een integraal onderdeel van ons totale bedrijfsbeleid en is essentieel voor de continuïteit van ons galvaniseerbedrijf, het welzijn van onze medewerkers en onze omgeving. Wij zijn in het bezit van het ISO 9001 en ISO 14001 certificaat Hiermee bevestigen we onze kwaliteit van werken. Daarnaast streven we naar duurzaamheid in elk aspect van ons bedrijf, van de productieprocessen tot de levensduur van de door ons behandelde producten.

Belangrijke specificaties

Om de beste geleiding en kwaliteit van uw verzilverde aluminium producten en halffabricaten te garanderen werken wij met fijnzilver. De specificaties van het zilver waarmee wij verzilveren vindt u in de tabel hiernaast:

Download hier Technische Datasheet Verzilveren

Maximale productafmetingen

Ook zijn er enkele beperkingen op deze oppervlaktebehandeling wat betreft maximale afmetingen en gewicht. De specificaties waar u rekening mee kunt houden vindt u in de tabel hieronder.

SymboolAg
Gehalte Ag> 99 %
Gehalte Sb
< 0.5 %
Dichtheid10,49 g/cm3
Smeltpunt962 °C
Elektrische geleidbaarheid62,5 1/Ω
Elektrische weerstand1,6 µΩ/cm
Hardheid zilver90 - 110 HV

Materialen en afmetingen

Voor het verzilveren van aluminium hanteren wij de volgende richtlijnen wat betreft maximale afmetingen en gewicht. De specificaties waar u rekening mee dient te houden vindt u in de tabel hiernaast:

Koper/koperlegeringen ¹

HangJa
TrommelJa
Onderlaag Ni ²Mogelijk
Onderlaag NiP ³Mogelijk ⁴
Afm. lxbxh (mm)2100 x 400 x 1100
Gewicht (kg)Max. 450

Aluminium

HangJa
TrommelNee
Onderlaag Ni ²nvt
Onderlaag NiP ³Standaard ⁵
Afm. lxbxh (mm)1300 x 300 x 900
Gewicht (kg)Max. 450

Staal

HangJa
TrommelNee
Onderlaag Ni ²nvt
Onderlaag NiP ³Standaard ⁵
Afm. lxbxh (mm)1300 x 300 x 900
Gewicht (kg)Max. 450

¹ Passiveren van verzilverde oppervlakken mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
² Galvanisch Nikkel: alleen bij trommel
³ Chemisch Nikkel: alleen bij hang
⁴ LxBxH: 1300 x 300 x 900 mm en alleen bij hang
⁵ Chemisch Nikkel onderlaag standaard: 3-5 µm

Onze activiteiten

Wij werken nauw samen met verschillende bedrijven uit uiteenlopende markten. Onze specialismen variëren van het verzilveren voor de elektro- en elektronica-industrie tot het verzinknikkelen van hydraulische componenten en machineonderdelen. 

We bieden ook vertinnen van metaal voor de elektro- en elektronica-industrie en chemisch vernikkelen van aluminium producten en halffabricaten. We zijn in staat de producteigenschappen rondom corrosiebestendigheid, geleiding, slijtvastheid of soldeerbaarheid te verbeteren.

De specialist in verzilveren voor verbeterde stroomgeleiding

Naast aluminium kunnen wij u van dienst zijn met het verzilveren van verschillende andere materialen. Zo kunt ook bij ons terecht voor de volgende vormen van Metaal verzilveren:

Galvanisch verzilverd aluminium hangt aan rekken

De beste methode om te verzilveren

Verzilveren doen we voor verschillende industrieën.
Elk product is uniek en per product bepalen we de beste methode om deze te verzilveren.

Zilver op dynamisch draairek

Zilver op dynamisch draairek

Verzilveren in trommel bij Galvano Hengelo

Verzilveren door middel van trommelen

Verzilveren van inwendige diameters met binnenanode​

Verzilveren van inwendige diameters met binnenanode

Zilver op statisch hangrek

Zilver op statisch hangrek

Verzilveren van aluminium in een grote zaal van GalvanoHengelo

Aluminium verzilveren voor een betere geleiding

Aluminium is een prachtig materiaal. Het is licht, sterk en kent een hoge geleidbaarheid, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. Het verzilveren van aluminium vergroot de geleidende prestaties van uw componenten. Daarnaast verbetert dit proces niet alleen de geleidbaarheid, maar ook de corrosiebestendigheid van uw aluminium onderdelen en halffabricaten. Daarmee is investeren in aluminium verzilveren een investering in de toekomst.

Professionele kwaliteit sinds 1996

Wanneer u ervoor kiest om aluminium te laten verzilveren, wilt u zeker zijn van kwaliteit. Bij Galvano Hengelo hebben we ons sinds 1996 gespecialiseerd in galvaniserende technieken, waaronder verzilveren. Wij hebben onze processen volledig geoptimaliseerd om de aandacht aan het product en kwaliteit te bieden die u zoekt. 

Ons team bestaat uit vakmensen die gespecialiseerd zijn in galvanische behandeling. Zij werken met de modernste technieken om consistent een hoge kwaliteit te leveren. Als bedrijf zijn we continu bezig om onze processen te verbeteren. Hier profiteert u als klant maximaal van.

De uitdagingen van aluminium verzilveren

Hoewel het verzilveren van aluminium aanzienlijke voordelen biedt, brengt dit proces ook enkele uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen is de verscheidenheid aan aluminiumlegeringen en hun verschillende eigenschappen. Deze verschillen zijn van invloed zijn op de hechting van de zilverlaag en de algehele kwaliteit van het eindresultaat.

Een andere uitdaging is de natuurlijke onverenigbaarheid van aluminium en zilver. Aluminium vormt op natuurlijke wijze een dunne oxidelaag op het oppervlak. Deze oxidelaag voorkomt dat het zilver effectief hecht aan het aluminium. Het is dus van cruciaal belang om het aluminiumoppervlak zorgvuldig voor te bereiden om ervoor te zorgen dat de zilverlaag gelijkmatig en stevig kan hechten.

Dankzij onze ervaring begrijpen wij hoe we de verschillende uitdagingen van aluminium verzilveren moeten overwinnen. Daarom stemmen we onze technieken nauwkeurig af op de samenstelling van het aluminium. Voor een optimale hechting brengen we eerst een onderlaag van 3 – 5 micron chemisch nikkel aan op uw product voordat het wordt verzilverd. Wilt u meer weten over onze werkwijze of het verzilveren van aluminium? Neem dan vrijblijvend contact op. We beantwoorden graag al uw vragen.

Aluminium galvanisch verzilveren

Waarom Galvano Hengelo?

100% kwaliteit

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit mogelijk

Dé specialist

Wij zijn gespecialiseerd in galvaniseren

Snelle levering

Wij maken ons hard om een zo snel mogelijke levering te garanderen.

Wij zijn uw partner voor aluminium verzilveren

Kies ook voor kwaliteit en vakmanschap en laat uw aluminium verzilveren door ons. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Kies ook voor galvanisch verzilveren bij Galvano Hengelo!