Galvano Hengelo

Staal galvanisch verzilveren

Bent u als producent van halffabricaten voor de elektro-industrie op zoek naar een betrouwbare partner voor het galvanisch verzilveren van componenten? Dan staan wij voor u klaar. 

Wij zijn dé specialist voor staal verzilveren voor toepassingen in onder andere de elektrotechniek. Profiteer van onze expertise van meer dan 25 jaar ervaring en kennis.

Snelle service - Galvano Hengelo

Korte levertijd

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Kwaliteit

Service - Galvano Hengelo

Service

Waarom uw staal laten verzilveren?

In de elektro- en elektronica-industrie speelt zilver een essentiële rol in het waarborgen van een efficiënte en betrouwbare stroomgeleiding. Wanneer zilver wordt aangebracht als deklaag bij metaal verzilveren, verbeterd dit de stroomgeleidende metalen zoals staal.:

Hiermee verbetert u onder andere de optimale hechting en dekking. Wij hanteren geavanceerde productietechnieken, waarmee we een nauwkeurige en gelijkmatige zilverlaag kunnen aanbrengen, zelfs in gaten, groeven en holtes van uw staalcomponenten.

Staal verzilveren en opgehangen aan een rek
Verzilveren van staal in werking

Staal laten verzilveren voor een verbeterde stroomgeleiding

Door staal te verzilveren, verbeteren we niet alleen de corrosiebestendigheid, maar ook de elektrische geleiding van het materiaal. Dit maakt verzilverd staal ideaal voor toepassingen zoals contacten en geleiders in schakelsystemen, waar een goede stroomgeleiding van essentieel belang is.

Net als bij het verzilveren van aluminium vereist het aanbrengen van een zilverlaag op staal ook een nikkel onderlaag voor een optimale hechting. Hiervoor hebben wij een speciaal werkwijze ontwikkeld die keer op keer een goede hechting garandeert. Het verzilveren van staal wordt bijvoorbeeld toegepast bij spanningsrails (bush bars). Wij zijn al jaren de specialist in galvaniseren voor verschillende industrieën en kunnen we u volledig ontzorgen.

De beste methode om te verzilveren

Verzilveren doen we voor verschillende industrieën.
Elk product is uniek en per product bepalen we de beste methode om deze te verzilveren.

Zilver op dynamisch draairek

Zilver op dynamisch draairek

Verzilveren in trommel bij Galvano Hengelo

Verzilveren door middel van trommelen

Verzilveren van inwendige diameters met binnenanode​

Verzilveren van inwendige diameters met binnenanode

Zilver op statisch hangrek

Zilver op statisch hangrek

Ons proces voor optimale hechting

Het galvanisch verzilveren van staal vraagt om een specialistische aanpak. Om de betrouwbaarheid van verzilverd staal te garanderen hebben we een speciale methode ontwikkeld die zorgt voor een uitstekende hechting van de zilverlaag. Ons werkproces voor het verzilveren van staal verloopt als volgt:

  • Stap 1 Voorbereiding: Dit omvat het schoonmaken en ontvetten van het stalen oppervlak om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Een grondige voorbereiding is essentieel voor een goede hechting.
  • Stap 2 Nikkel onderlaag: Na de voorbereiding brengen we een chemische nikkel onderlaag aan. Deze laag is meestal 3 tot 5 micron dik.
  • Stap 3 Verzilveren staal: Eenmaal voorbereid, wordt het staal ondergedompeld in een bad van zilverelektrolyt. Tijdens dit proces slaat het zilver neer op het vernikkelde staalwaardoor een robuuste zilverlaag wordt aangebracht.
  • Stap 4 Nabehandeling: Zodra de verzilvering klaar is, volgt nabehandeling. Afhankelijk van de toepassing van het component en de wensen van de klant bieden wij verschillende nabehandelingen aan.
  • Stap 5 Kwaliteitscontrole: De laatste stap in ons proces is de kwaliteitscontrole. Hier wordt elk stuk grondig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de zilverlaag correct is aangebracht en dat er geen afwijkingen zijn.
Het volledige proces van staal verzilveren

Belangrijke specificaties

Voor het verzilveren van stalen componenten werken wij standaard met fijnzilver. De specificaties van het zilver waarmee wij verzilveren vindt u in de tabel hiernaast:

Download hier Technische Datasheet Verzilveren

Maximale productafmetingen

Ook zijn er enkele beperkingen op deze oppervlaktebehandeling wat betreft maximale afmetingen en gewicht. De specificaties waar u rekening mee kunt houden vindt u in de tabel hieronder.

SymboolAg
Gehalte Ag> 99 %
Gehalte Sb
< 0.5 %
Dichtheid10,49 g/cm3
Smeltpunt962 °C
Elektrische geleidbaarheid62,5 1/Ω
Elektrische weerstand1,6 µΩ/cm
Hardheid zilver90 - 110 HV

Materialen en afmetingen

Voor het verzilveren van staal hanteren wij de volgende richtlijnen wat betreft de maximale afmetingen en gewicht. De specificaties waar u rekening mee dient te houden vindt u in de tabel hiernaast:

Koper/koperlegeringen ¹

HangJa
TrommelJa
Onderlaag Ni ²Mogelijk
Onderlaag NiP ³Mogelijk ⁴
Afm. lxbxh (mm)2100 x 400 x 1100
Gewicht (kg)Max. 450

Aluminium

HangJa
TrommelNee
Onderlaag Ni ²nvt
Onderlaag NiP ³Standaard ⁵
Afm. lxbxh (mm)1300 x 300 x 900
Gewicht (kg)Max. 450

Staal

HangJa
TrommelNee
Onderlaag Ni ²nvt
Onderlaag NiP ³Standaard ⁵
Afm. lxbxh (mm)1300 x 300 x 900
Gewicht (kg)Max. 450

¹ Passiveren van verzilverde oppervlakken mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
² Galvanisch Nikkel: alleen bij trommel
³ Chemisch Nikkel: alleen bij hang
⁴ LxBxH: 1300 x 300 x 900 mm en alleen bij hang
⁵ Chemisch Nikkel onderlaag standaard: 3-5 µm

Galvanisch verzilveren van staal

Een duurzame beschermingslaag

Naast verbeterde geleiding biedt staal verzilveren ook duurzame corrosiebestendigheid. De zilverlaag vormt een beschermende barrière tegen omgevingsinvloeden, zoals vocht en chemicaliën, die anders corrosie zouden kunnen veroorzaken. Dit verlengt de levensduur van uw staalcomponenten aanzienlijk en garandeert betrouwbare prestaties, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Galvanisch verzilveren is altijd maatwerk

Onze geavanceerde technieken stellen ons in staat om de zilverlaag nauwkeurig aan te brengen in holtes, groeven en gaten, waardoor zelfs de meest complexe staalcomponenten worden geoptimaliseerd. Wij kunnen u volledig ontzorgen in het galvanisch verzilveren van staal, maar kunnen u ook bij aluminium verzilveren of koper verzilveren van dienst zijn.

Staal verzilveren uitbesteden aan Galvano Hengelo

Wilt u uw staal laten verzilveren door een ervaren galvaniseerbedrijf? Wij hebben ruim 25 jaar ervaring en zijn daarmee dé specialist in galvaniseren.

Onze snelle levertijden en kwaliteitsgarantie zijn een begrip binnen de elektro-industire. Met onze grootste hightech-productielijn in Nederland en grote productiecapaciteit, zorgen we ervoor dat uw projecten tijdig worden afgerond. Met onze geavanceerde productietechnieken en kwaliteitscontroles bent u verzekerd van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in elke stap van het verzilveringsproces.

Staal galvanisch verzilveren in een grote zaal van Galvano Hengelo

Waarom Galvano Hengelo?

100% kwaliteit

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit mogelijk

Dé specialist

Wij zijn gespecialiseerd in galvaniseren

Snelle levering

Wij maken ons hard om een zo snel mogelijke levering te garanderen.

Verzilveren bij Galvano Hengelo

Door onze jarenlange ervaring en grote variëteit aan producten en opdrachtgevers hebben wij veel expertise opgedaan in het laten galvaniseren.

Kies ook voor galvanisch verzilveren bij Galvano Hengelo!