Galvano Hengelo

Metaal chemisch vernikkelen

Corrosie en slijtage zijn twee belangrijke oorzaken voor het vroegtijdig uitvallen van machines en apparaten. Het resultaat? Hoge vervangingskosten en het stilleggen van een productieproces. Hier zitten u en uw klanten natuurlijk niet op te wachten. Kies daarom voor metaal chemisch vernikkelen en haal zo alles uit metalen onderdelen en componenten.

Snelle service - Galvano Hengelo

Snel

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Kwaliteit

Service - Galvano Hengelo

Service

Uw specialist voor vakkundig chemisch vernikkelen

Als echte professional begrijpt u de waarde van goede kwaliteit. Het maakt niet uit of uw bedrijf leverancier is van hydraulische componenten of diverse formaten tandwielen. Wat u wilt, is de zekerheid dat uw metalen onderdelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Niet alleen de eisen die uw klanten stellen, maar de harde eisen van vele jaren intensief gebruik in de praktijk. Met chemisch vernikkelen kiest u voor de zekerheid dat uw metalen onderdelen en componenten optimaal blijven presteren.

Bij Galvano Hengelo zijn we de afgelopen 25 al veel bedrijven van dienst geweest met het optimaliseren van onderdelen, halffabricaten en componenten door het toepassen van chemisch vernikkelen. Met deze galvanische behandeling brengen we een zeer dunne slijtvaste en corrosiewerende nikkellaag aan op metalen oppervlaktes. Het resultaat? Onderdelen die beter presteren en machines die langer meegaan.

Dit maakt chemisch vernikkelen een waardevolle investering die zich op de lange termijn altijd uitbetaalt.

Uw specialist voor vakkundig metaal chemisch vernikkelen

Meer dan 25 jaar dé expert voor chemisch vernikkelen

Aluminium chemisch vernikkelen en staal chemisch vernikkelen bieden nieuwe mogelijkheden voor een breed scala aan bedrijven uit de productiesector. Natuurlijk hangt het eindresultaat en het rendement af van de kwaliteit van de behandeling. Een verkeerd of onzorgvuldig uitgevoerd proces gaat ten koste van de eindkwaliteit, waardoor de uiteindelijke prestaties van onderdelen alsnog tegenvallen. Het is daarom belangrijk dat u het chemisch vernikkelen van metalen overlaat aan een bedrijf met de juiste kennis, ervaring en bewezen staat van dienst. Dat bedrijf zijn wij.

Met onze diverse galvanische oppervlaktebehandelingen verbeteren we de eigenschappen van diverse metalen en zorgen we dat onderdelen en componenten efficiënter en beter presteren. De afgelopen 25 jaar hebben we een unieke diversiteit aan klanten uit uiteenlopende branches voorzien van complete oplossingen voor al hun uitdagingen op het gebied van:

  • Verzilveren
  • Vertinnen
  • Verzinknikkelen (Protalloy®)
  • Chemisch vernikkelen

Wat uw aanvraag met betrekking tot oppervlaktebehandeling ook inhoudt, onze experts zorgen altijd voor de juiste behandeling en een uitzonderlijk resultaat. Dat is onze kwaliteitsgarantie.

"We zijn trots op de beoordeling van onze klanten. Gemiddeld worden we nu beoordeeld met een 8.4"

Standaard snelle levering

Dankzij onze geoptimaliseerde en gestroomlijnde productieprocessen voor galvaniseren, bent u bij ons altijd verzekerd van een snelle levering. Zo weet u zeker dat uw eigen planning geen vertraging oploopt. Dat is wel zo prettig, toch?

Bij Galvano Hengelo beschikken we over een zeer uitgebreide productiecapaciteit, een toegewijd team aan professionals en een kwaliteitsbeleid dat gericht is op het leveren van een maximaal resultaat. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat wij keer op keer onze belofte van een snelle levering waarmaken.

Wij hanteren standaard een leveringstijd van 3 tot 5 werkdagen. Heeft u een spoedbestelling? Dan kunt u in overleg gebruik maken van onze 24- of 48 uursservice. We raden u aan hiervoor eerst contact met ons op te nemen om zo de haalbaarheid van uw aanvraag te bespreken. Voor alle andere aanvragen kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen, hierop ontvangt u binnen 48 uur een reactie.

Chemisch vernikkelen metaal, een snel productieproces en levering

Het proces van chemisch vernikkelen

Chemisch vernikkelen, ook bekend onder de namen electroless, autokatalytisch en stroomloos vernikkelen, is een galvanische techniek die geen elektriciteit vereist. Het proces omvat het onderdompelen van een metalen component in een nikkeloplossing met behulp van een hangrek. Deze methode verhoogt de hardheid van het product naar 500-600 HV, en door een hittebehandeling kan deze zelfs verhoogd worden tot 900-1000 HV, waardoor het metaal aanzienlijk slijtvaster wordt. We passen chemisch vernikkelen toe op staal en aluminium.

Verder verbetert de corrosiebestendigheid aanzienlijk met het aanbrengen van een dikkere nikkellaag. Vanaf een dikte van 25 micron is de laag volledig vrij van poriën. Wij kunnen nikkel lagen aanbrengen tot ongeveer 50 micron. Bij het vernikkelen van aluminium brengen we standaard een nikkellaag aan met een fosforgehalte van 6-9% (middenfosfor), dat licht magnetische eigenschappen heeft, goed soldeerbaar is en een redelijke chemische bestendigheid biedt. Een nikkellaag met hoog fosforgehalte (>10% fosfor) wordt standaard toegepast op staal en kan op verzoek worden toegepast op aluminium.

Visie op duurzaamheid bij Galvano Hengelo

Als vooruitstrevend galvaniseerbedrijf zijn wij koplopers in het maximaal verduurzamen van onze werkzaamheden. Dagelijks streven we ernaar om onze bedrijfsprocessen verder te verfijnen. Duurzaamheid en milieubewustzijn staan centraal in al onze activiteiten en ondernemingen als bedrijf. In ons laboratorium perfectioneren onze experts voortdurend de chemische processen die we toepassen. Daarnaast zetten we ons actief in om samen met andere bedrijven binnen onze sector blijvend te innoveren.

We zijn vastberaden om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ons milieubeleid is erop gefocust om de impact op het milieu voortdurend te meten, te beheren en waar het zowel ecologisch als economisch haalbaar is te minimaliseren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van onze dienstverlening. Zo zijn we uitgerust met een eigen waterzuiveringsinstallatie, die ons helpt het watergebruik te minimaliseren. Het water dat gebruikt wordt tijdens onze processen wordt hier gereinigd tot het veilig in het rioolstelsel kan worden geloosd. Samen nemen we de stappen die noodzakelijk zijn voor een groenere toekomst.

Specificaties chemisch nikkel

In onderstaande tabel vindt u de exacte specificaties van het chemisch nikkel waarmee wij werken.

Maximale productafmetingen

LxBxH = 1300 x 300 x 900 mm
Max. gewicht: 450 kg
 
Basismaterialen voor de bewerking chemisch vernikkelen:
Staal en aluminium
 
Eigenschappen Chemisch Nikkel
SymboolNiP
Gehalte Ni87-92,5
Gehalte P (midden-fosfor NiP-lagen,
standaard toegepast voor aluminium)
6-9 %
Gehalte P (hoog-fosfor NiP-lagen,
standaard toegepast voor staal)
>10 %
Dichtheid (midden P / hoog P)8,1 / 7,8 ±0,2 g/cm3
Smeltpunt850-880 ºC
Elektrische weerstand50-100 µΩ/cm
Magnetisch midden P / hoog PLicht / niet
Soldeerbaarheid midden P / hoog PGoed / matig
Hardheid zoals neergeslagen500 - 600 HV
Hardheid na gloeien (standaard 16 uur 280 °C)900 - 1000 HV

De brede inzetbaarheid van chemisch vernikkelen

Metalen onderdelen van staal of aluminium worden in vrijwel elke sector veelvuldig toegepast. Sectoren waarbij corrosiebestendigheid, goede soldeerbaarheid, chemische bestendigheid en een algemene slijtvastheid cruciaal zijn. Dit maakt chemisch vernikkelen de beste keuze voor een breed scala aan bedrijven uit onderstaande sectoren. Staat uw sector hier niet tussen? Geen probleem! Voor al uw toepassingen hebben wij de juiste aanpak.

  • Elektrotechniek en stroomtransport
  • Hydraulische systemen
  • Defensie en luchtvaart
  • Automobielindustrie
  • Agrarische sector
  • Machinebouw

Wij zetten ons in om met al onze klanten duurzame, langdurige relaties te onderhouden. Dit heeft geleid tot een uitgebreid en loyaal klantenbestand dat al jarenlang vertrouwt op onze hoogwaardige service. Wordt u onze volgende tevreden klant? Vraag snel een offerte aan en ontdek zelf hoe wij het verschil maken.

Waarom Galvano Hengelo?

100% kwaliteit

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit mogelijk

Dé specialist

Wij zijn gespecialiseerd in galvaniseren

Snelle levering

Wij maken ons hard om een zo snel mogelijke levering te garanderen.

Metaal chemisch vernikkelen? Kies Galvano Hengelo

Ontdek zelf hoe onze werkwijze het verschil maakt en laat uw metalen onderdelen en componenten chemisch vernikkelen door ons team. Wij hebben de capaciteit, de expertise en jarenlange ervaring die nodig is om keer op keer een uniek resultaat te behalen. Wordt daarom ook klant van Galvano Hengelo en vraag vandaag nog een offerte aan.

Heeft u vragen over de productspecificaties die wij hanteren voor metaal vernikkelen? Of wilt u meer weten over onze succesvolle werkwijze? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor u klaar!