Galvano Hengelo

Aluminium chemisch vernikkelen

Heeft u een aluminium product met een complexe vorm dat elektrolytisch niet te bewerken is of een zeer nauwkeurige laagdikte nodig heeft van ca. 2 micron? Laat dan uw aluminium chemisch vernikkelen door onze specialisten. Wij zijn ruim 25 jaar dé specialist in chemisch vernikkelen voor de chemische industrie. Wij beloven u snelheid, kwaliteit en een uitstekende service.

Snelle service - Galvano Hengelo

Snel

Kwaliteit - Galvano Hengelo

Kwaliteit

Service - Galvano Hengelo

Service

Maximaal resultaat met chemisch vernikkelen

De prestaties en levensduur van een complexe machine hangt af van de kwaliteit van de gebruikte onderdelen. Van tandwielen en behuizingen tot aan springveren. Als producent wilt u het meeste halen uit elk onderdeel. Met chemisch vernikkelen verbeteren wij de geleidbaarheid, slijtvastheid en corrosiewering van aluminium onderdelen en halffabricaten. Daarnaast is nikkel goed soldeerbaar en chemisch bestendig, waardoor u op meerdere fronten unieke eigenschappen van aluminium flink verbetert.

Het resultaat? Onderdelen die beter presteren en machines die langer meegaan. Dit maakt chemisch vernikkelen een investering voor nu en de toekomst. Vraag een offerte aan en ervaar het verschil.

Naast aluminium zijn wij ook gespecialiseerd in het chemisch vernikkelen van stalen componenten. Dus ook voor staal vernikkelen.

Aliuminium chemisch vernikkelen bij GalvanoHengelo

Al 25 jaar dé specialist in galvaniseren

Chemisch vernikkelen biedt vele voordelen voor de toeleverings- en maakindustrie. Indien correct uitgevoerd, maakt u als producent een flinke kwaliteitsslag binnen uw eigen processen. Om het maximale uit galvanische processen, zoals vernikkelen, te halen, is het belangrijk dat u dit uitbesteed bij een betrouwbare partner die constant de hoogste kwaliteit levert. Die partner zijn wij.

Sinds de oprichting van ons bedrijf hebben we onszelf ontwikkeld tot een unieke partij binnen de oppervlaktebehandeling sector. Al meer dan 25 jaar leveren wij klanten uit verschillende sectoren en industrieën totaaloplossingen voor al hun vraagstukken met betrekking tot:

  • Verzilveren
  • Vertinnen
  • Verzinknikkelen (Protalloy®)
  • Chemisch vernikkelen

Onze klanten weten dat uw aanvraag bij ons in goede handen is. Wij hebben de expertise in huis om zelfs de meest complexe vraagstukken binnen oppervlaktebehandelingen op te lossen en structureel uitzonderlijke kwaliteit te bieden.

"We zijn trots op de beoordeling van onze klanten. Gemiddeld worden we nu beoordeeld met een 8.4"

Standaard snelle levering

Als klant profiteert u bij ons standaard van een snelle levering. Dankzij ons geoptimaliseerd kwaliteitsbeleid, een toegewijd team aan professionals en onze hightech productielijnen hanteren wij een standaardlevering binnen 3 -5 werkdagen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot onze 24- en 48-uurs service. Wilt u hiervan gebruik van maken of wilt u meer weten over de levering? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord. Natuurlijk kunt ook altijd vrijblijvend een offerte aanvragen, dan ontvangt u binnen 48 uur een offerte op maat.

Ons proces voor aluminium vernikkelen

Chemisch vernikkelen, ook wel electroless, autokatalytisch en stroomloos vernikkelen genoemd, is een galvanisch proces zonder stroom. Tijdens het proces wordt een aluminium product middels een hangrek ondergedompeld in een nikkelbad. De behandeling maakt het product harder (500-600 HV) en slijtvaster. Door middel van warmtebehandeling te veredelen tot een hoge hardheid (900-1000 HV).

Aluminium chemisch vernikkelen

Daarnaast neemt de corrosiewerendheid verder toe naarmate er een dikkere nikkellaag wordt aangebracht. Hierbij is de laag vanaf 25 micron volledig profievrij. Wij creëren nikkelagen tot circa 50 micron. Bij aluminium vernikkelen wordt standaard een nikkellaag met een aandeel van 6-9% fosfor (=midden) aangebracht. Middenfosfor is licht magnetisch, goed soldeerbaar en is redelijk chemisch bestendig. Een hoogfosfor (>10%fosfor) nikkellaag passen wij bij aluminium alleen toe op aanvraag.

Om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is, zullen we van tevoren het proces met u doorspreken. Door onze jarenlange ervaring hebben wij onze processen geoptimaliseerd en weten we precies wat de beste behandeling voor uw product is. Ook hebben wij de expertise in huis om u zo goed mogelijk te adviseren op basis van uw wensen.

De blik op de toekomst met Galvano Hengelo

Als innovatief galvaniseerbedrijf lopen wij voorop in de verduurzaming van onze bedrijfstak. Elke dag kijken we hoe we onze processen verder kunnen verbeteren. Onze impact op het milieu en duurzaamheid vormen hierbij de rode draad. In ons eigen laboratorium werken onze specialisten aan het optimaliseren van onze chemische behandelingen.

Om onze impact op het milieu zo veel mogelijk te reduceren is ons milieubeleid erop gericht om onze belasting op het milieu continu te inventariseren, te beheersen en waar (bedrijfseconomisch) mogelijk te reduceren. Dit zonder dat de kwaliteit van onze diensten in gevaar komt. Daarnaast beschikken we over onze eigen waterzuiveringsinstallatie, waarmee we ons waterverbruik beperken tot een minimum. Hier zuiveren we water dat gebruikt wordt tijdens metaal vernikkelen tot het verantwoord geloosd mag worden in het riool. Zo zetten we samen de stappen die nodig zijn voor een betere toekomst.

Toepassing aluminium vernikkelen

Aluminium wordt binnen veel sectoren en toepassingen gebruikt als basismateriaal voor technische en mechanische onderdelen. Het lichtgewichte materiaal kent een hoge corrosiebestendigheid en laat zich makkelijk bewerken. De veelzijdigheid van aluminium componenten maakt chemisch vernikkelen dan ook interessant voor veel verschillende industrieën. Hieronder vindt u de voornaamste sectoren waarvoor wij galvaniseren:

  • Elektrotechniek & stroomtransport
  • Hydrauliek
  • Defensie & luchtvaart
  • Automotive
  • Landbouw
  • Machinebouw

Met al onze klanten streven wij naar het opbouwen van duurzame relaties voor de lange termijn. Dit heeft ertoe geleid dat wij een uitgebreid klantenbestand hebben met trouwe klanten die al vele jaren gebruik maken van onze kwaliteitsservice. Wordt u onze volgende tevreden klant?

Specificaties chemisch nikkel

De specificaties van het chemisch nikkel waarmee wij werken vindt u in de tabel.

Maximale productafmetingen

LxBxH = 1300 x 300 x 900 mm
Max. gewicht: 450 kg
 
Basismaterialen voor de bewerking chemisch vernikkelen:
Staal en aluminium
 
Eigenschappen Chemisch Nikkel
SymboolNiP
Gehalte Ni87-92,5
Gehalte P (midden-fosfor NiP-lagen,
standaard toegepast voor aluminium)
6-9 %
Gehalte P (hoog-fosfor NiP-lagen,
standaard toegepast voor staal)
>10 %
Dichtheid (midden P / hoog P)8,1 / 7,8 ±0,2 g/cm3
Smeltpunt850-880 ºC
Elektrische weerstand50-100 µΩ/cm
Magnetisch midden P / hoog PLicht / niet
Soldeerbaarheid midden P / hoog PGoed / matig
Hardheid zoals neergeslagen500 - 600 HV
Hardheid na gloeien (standaard 16 uur 280 °C)900 - 1000 HV

Waarom Galvano Hengelo?

100% kwaliteit

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit mogelijk

Dé specialist

Wij zijn gespecialiseerd in galvaniseren

Snelle levering

Wij maken ons hard om een zo snel mogelijke levering te garanderen.

Kies kwaliteit, kies Galvano Hengelo

Laat uw aluminium producten chemisch vernikkelen door onze experts. Dan maken wij uw componenten en halffabrikaten slijtvaster, corrosiewerend, chemisch bestendig, beter geleidbaar en eenvoudiger soldeerbaar. Wij bieden uitzonderlijke kwaliteit die u nergens anders vindt.

Laat u verrassen door de unieke kwaliteit die aluminium laten vernikkelen biedt. Onze medewerkers staan klaar om u volledig te ontzorgen. Want hier staat u centraal.