Passiveren

Passiveren is een extra stap in het galvanisatieproces. Daarbij sluiten we de aangebrachte metaallaag – bijvoorbeeld zinknikkel – af van het buitenmilieu. Hierdoor oxideert de metaallaag minder snel, wat de corrosie vertraagt. Denk aan hydraulische, automotive- en machine-componenten.


Wat is passiveren?

Passiveren is een extra stap in het galvanisatieproces. Daarbij sluiten we de aangebrachte metaallaag – bijvoorbeeld zinknikkel – af van het buitenmilieu. Hierdoor oxideert de metaallaag minder snel, wat de corrosie vertraagt. De passiveerlaag bepaalt vaak ook het uiterlijk en kan een kleur aan het product geven. Galvano Hengelo passiveert uw producten bij het aanbrengen van zinknikkel transparant (blank).


Wat doet Galvano Hengelo?

Wij passen op verschillende behandelingen het passiveren toe. Denk onder meer aan Protalloy® onze zinknikkellaag. Protalloy® is een zeer dunne toplaag van 5 μm Protalloy®. Deze laag beschermt meer dan 1000 uur tegen rode roest (NSS)! Het is bovendien een harde laag (tot 550 HV), wat zorgt voor een betere kras- en slijtagebestendig dan galvanisch zink en zinkijzer. Protalloy® is een goede basis voor aanbrengen van een eventuele (optische) toplaag als lak of poedercoating.

Meer over Protalloy® (pdf) >>


Bezoek Galvano Hengelo op de FMB beurs;
Bezoek Galvano Hengelo op de FMB beurs

Vraag hier uw gratis toegangsbewijzen aan en bezoek ons op de FMB beurs in Duitsland. Wij laten graag kennismaken met onze verschillende behandelingen.

Gratis toegangsbewijzen