Galvano Hengelo

Corrosiebescherming

Veel metalen zijn gevoelig voor corrosie. Goede corrosiebescherming helpt de levensduur van metalen objecten en onderdelen te verlengen. Ook zorgt het voor een nette en representatieve uitstraling.

Wat is corrosie?

Onder corrosie verstaan we het (chemische of elektrochemische) aantasten van een metaal dat optreedt bij blootstelling aan ongunstige omstandigheden (vocht en zouten). Hierbij ontstaan corrosieproducten zoals metaaloxiden. Denk bijvoorbeeld aan het roesten van ijzer.

Welke corrosiebeschermende behandelingen zijn er?

Corrosie is niet altijd gewenst. Corrosiebescherming vertraagt dit natuurlijke proces zoveel mogelijk. Met diverse behandelingen kan Galvano Hengelo de corrosiewerende eigenschappen van metalen verbeteren. Denk aan:

Protalloy® (zinknikkel)

Galvanisch verzinknikkelen geeft een uitstekende corrosiebescherming op staal. Galvano Hengelo is verregaand gespecialiseerd in verzinknikkelen. Met een heel dunne laag van slechts 5 mμ bereikt u minimaal 1.000 corrosie resistentie (NSS). Galvanisch verzinknikkelen passen wij vooral toe in de hydraulische aandrijftechniek: manifolds, stuurschuiven en cilinders. En daarnaast in onder meer de machine- en apparatenbouw en automotive.

Meer over verzinknikkelen >>

chemisch vernikkelen

Galvanisch vertinnen

We passen vertinnen toe als contactmateriaal voor de elektro- en elektronica-industrie. Tin zorgt niet alleen voor een goede soldeerbaarheid en ductiliteit, maar ook voor corrosiebescherming op contacten en componenten. Vertinnen is met name een goede corrosiebeschermer op koper (legeringen). Het koper behoudt de goede elektrische eigenschappen en de soldeerbaarheid.

Meer over vertinnen >>

Tin hang

Chemisch vernikkelen

Chemisch vernikkelen is een geschikte methode van oppervlaktebehandeling als het gaat om een product met complexe vormen of een product dat een zeer nauwkeurige laagdikte nodig heeft. Met chemisch vernikkelen maken wij een product of halffabricaat corrosiebestendig. Wij vernikkelen zowel staal als aluminium.

Meer over chemisch vernikkelen >>

Nikkelhang