Galvano Hengelo

In gesprek met DROMEC

DROMEC is een bedrijf dat zich bezighoudt met aandrijftechniek en met lieren. Veel DROMEC producten komen in aanraking met zout water, waardoor een hoogwaardige bescherming van metalen noodzaak is. Een gesprek met Joost Ressing, verantwoordelijk voor sales en marketing.

 

Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen. De aandrijftechniek ‘DROMEC drives’ en de lieren ‘DROMEC Winches’. DROMEC drives assembleert tandwielkasten voor onder andere machinebouwers en is een ‘Hydromec Assembly Center’. Dat wil zeggen dat DROMEC drives tandwielkasten van het Italiaanse merk Hydromec levert en deze zelf in Nederland assembleert. “We hebben alle onderdelen op voorraad zodat we alle gewenste samenstellingen kunnen maken”, vertelt Joost.

 

Hecht team

DROMEC winches ontwikkelt en produceert kleine tot zeer grote en complexe liersystemen. Deze worden wereldwijd geleverd en veelal toegepast in de maritieme en offshore sector en zijn dus veel in contact met zout water. Joost is trots op de prestaties die zijn team daarin levert. “Met ons hechte team zijn wij in staat de meest complexe en mooiste producten te bouwen.” De uitdaging voor liersystemen is om te allen tijde de krachten onder controle te kunnen houden. Om dit te realiseren worden de hoogste eisen gesteld aan het materiaal, de besturing en de software die gebruikt wordt.

 

De uitdaging

“De metalen onderdelen van de lieren moeten goed beschermd worden tegen corrosie, met name omdat onze producten veel gebruikt worden in, op of dichtbij zout water, waardoor corrosie een belangrijk aandachtspunt is. Sommigen onderdelen worden met een speciaal coatingsysteem gecoat in een specifieke kleur die de klant wenst.”

 

Zink-nikkel

Voor de constructiedelen is voor DROMEC galvaniseren met Protalloy® een hele goede oplossing. Protalloy® is een zinknikkelbehandeling van Galvano Hengelo die zeer goede corrosiebescherming biedt. “Waar we kunnen, passen we Protalloy® toe. Daarnaast zien de onderdelen die behandeld zijn met Protalloy® er ook nog eens mooi uit”, zegt Joost.

 

Aluminium

“Verder is de motor die zorgt voor de aandrijving van de lier is met een montageflens gekoppeld aan de tandwielkast. Deze montageflenzen zijn voor de kleinere aandrijvingen vaak van aluminium. Om deze ook goed te beschermen tegen corrosie laten we deze chemisch vernikkelen bij Galvano Hengelo.”

 

Samenwerking met Galvano

“Wij werken al jaren samen met Galvano Hengelo en zijn erg tevreden over de samenwerking. De doorloopsnelheid is goed, de service is goed en de proactieve werkwijze van Galvano wordt erg gewaardeerd. Stel dat er eens iets later geleverd wordt, dan worden wij daar keurig tijdig van op de hoogte
gebracht, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Op deze manier houden we de planningen onder controle en kunnen wij het gewenste resultaat leveren naar onze klanten.”