Galvano Hengelo

In gesprek met BENNING

De firma BENNING is een solide familiebedrijf dat betrouwbare en efficiënte voedingen produceert voor telecom, industrie en medische toepassingen. Het is een belangrijke speler op de markt van oplossingen voor de omzetting of opslag van energie. We gaan in gesprek met dhr. Gehrke, Head of Commodity Management en Tautz, Productieleider van BENNING.

 

 

Na de oprichting van het bedrijf in 1938 repareerde het bedrijf elektrische systemen en machines. Het machinereparatiebedrijf heeft zich inmiddels verder ontwikkeld tot een toonaangevende spelers op het gebied van energie omzetting en -opslag. Het assortiment omvat test- en meetproducten, gelijkrichter- en omvormer-systemen, DC-DC converters, UPS-systemen, OEM-voedingen en laders voor tractiebatterijen. Ook verzorgt het bedrijf reparaties van elektrische machines tot 120 ton.
Met meer dan 1000 medewerkers, vier productielocaties en meerdere vestigingen heeft BENNING wereldwijde aanwezigheid opgebouwd voor assemblage, verkoop en service van batterijladers en stroomverzorgingssystemen. Hierdoor kan het bedrijf al zijn klanten voorzien van technische ondersteuning en service. BENNING is dan ook niet voor niets marktleider in zijn vakgebied.

 

De uitdaging

Voor de productie van deze oplossingen gebruikt BENNING veel vertinde componenten. Om een efficiënt productieproces te kunnen waarborgen was BENNING was destijds opzoek naar een partner met betrouwbare levertijden die componenten kan vertinnen met een hoge, consistente kwaliteit. In hun zoektocht kwam het bedrijf in contact met Galvano Hengelo. “Dit is een partner die kwaliteit en levertijd centraal stelt. Deze zijn dan ook nooit in het gedrang gekomen in onze jarenlange samenwerking”, aldus Gehrke. “Dat siert ons teamwork.” Inmiddels werkt BENNING al 13 jaar samen met Galvano Hengelo, voornamelijk op het gebied van vertinnen maar ook voor andere behandelingen. Daarmee maakt het “one-stop-shopping” principe de samenwerking compleet.

Over de samenwerking

Wat kenmerkt de relatie tussen BENNING en Galvano? “Goede communicatie, korte lijntjes, snelle service. Het voelt als een samenwerking en beide partijen hebben er alles voor over om dit elke order weer tot een goed resultaat te brengen”, aldus de heren Gehrke en Tautz. Eventuele problemen worden aangepakt en opgelost. “Iedereen is alert, van productie tot kantoormedewerkers. Als er delen binnen komen die niet overeenkomen met de bijgeleverde tekeningen dan constateert men dit direct. Zo worden fouten voorkomen. De processen zijn kort en bondig, met een snelle service. Er wordt hoge kwaliteit geleverd. Ga zo door, Galvano Hengelo!”