Galvano Hengelo

Kan Galvano Hengelo elk metaal verzilveren?

We krijgen regelmatig de vraag gesteld of we bij Galvano Hengelo elk metaal kunnen verzilveren.
In dit artikel zullen wij daarom uitgebreid antwoord geven op deze vraag.

Technische zilverlaag

Zilver speelt in de elektro- en elektronica-industrie een zeer belangrijke rol voor een goede stroomgeleiding. Zilver heeft een zeer lage weerstand en daarmee een zeer goede elektrische geleiding. Het is daardoor uitermate geschikt als deklaag voor contacten en geleiders in stroomvoerende componenten en schakelsystemen. Daarnaast wordt zilver ook ingezet om zijn corrosiewerende eigenschappen en het verbeteren van de soldeerbaarheid van materialen.

Aluminium verzilveren

Het verzilveren van aluminium wordt heel veel door Galvano Hengelo uitgevoerd. Het rechtstreeks verzilveren van aluminium is niet mogelijk omdat zilver rechtstreeks op aluminium namelijk niet hechten wil. Daarom brengen we bij Galvano Hengelo eerst een chemisch nikkel (NiP of ook wel electroless nickel genoemd) laag aan op het aluminium. Deze hecht namelijk wel zeer goed op het aluminium. Na deze behandeling kunnen we het aluminium verzilveren met een gegarandeerde hechting. Bij verzilverde aluminium delen kunt u denken aan kabelaansluitingen voor hoogspanningskabels, frames en behuizingen voor  testapparatuur die stroomgeleidend moeten zijn en allerlei componenten die gebruikt worden in hoogspanningsschakelaars.

Koper verzilveren

Een ander metaal dat we bij Galvano Hengelo kunnen verzilveren is koper. Koper kan zonder een tussenlaag van nikkel direct worden verzilverd. De meeste verzilverde koperen delen worden toegepast als contactdelen in laadstekkers, spanningsrails (bush bars) of schakelelementen in verdeelkasten.

Koper verzilveren bij Galvano Hengelo

Verzilveren van staal

Net als bij het verzilveren van aluminium vereist het aanbrengen van een zilverlaag op staal ook een nikkel onderlaag voor een superieure hechting. Het verzilveren van staal vind men onder andere terug bij spanningsrails (bush bars).

Uw metaal verzilveren door Galvano Hengelo

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om uw producten te laten verzilveren? Dan bent u bij Galvano Hengelo aan het juiste adres. Al meer dan 25 jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het verzilveren van diverse metalen. We hebben in die jaren onze processen en procedures geoptimaliseerd voor het beste eindresultaat. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft of vraag eenvoudig een offerte op via het offerteformulier.