Galvano Hengelo

Elektrotechniek

Voor het garanderen van een goede stroomgeleiding speelt zilver een zeer belangrijke rol. Galvano Hengelo heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld als een echte specialist in het aanbrengen van zilver op componenten voor hoog-, midden- en laagspanninginstallaties en -apparaten. Galvanisch verzilveren kunnen wij op zowel koper als aluminium. Wij weten als geen ander hoe belangrijk een juiste hechting, laagdikte en het voldoen aan de gestelde specificaties in dit marktsegment is.

 

Galvaniseren voor de elektrotechniek

Bij Galvano Hengelo hebben we de jarenlange ervaring in huis van het verzilveren voor de elektrotechniek. Doordat wij al jaren actief zijn in deze markt hebben wij onze processen daar dan ook volledig voor geoptimaliseerd. Ook hebben wij hierdoor alle expertise in huis om een hoge kwaliteit te garanderen. Zo zijn onze productielijnprocessen optimaal ontworpen om een zo consistent mogelijke productie te garanderen. Dat betekent dat de kans op afgekeurde producten minimaal is.

Toepassingen in de markt

De meest voorkomende oppervlaktebehandeling die wij voor de elektrotechniek verzorgen is verzilveren. Dat is dan ook direct één van onze expertises. Het is namelijk enorm belangrijk dat de producten die wij verzilveren optimaal stroom kunnen geleiden. Een andere oppervlaktebehandeling die wij voor deze markt vaak verzorgen in vertinnen. Dat heeft voornamelijk te maken met dat de aangeleverde producten moeten versmelten met het hoofdproduct.

Naast dat wij deze twee oppervlaktebehandelingen vaak verzorgen voor de elektrotechniek komt het ook voor dat we stalen materialen moeten verzilveren. Om hier de kwaliteit en de hechting te waarborgen brengen we eerst een laag nikkel aan, zodat het zilver goed kan hechten aan het gewenste product.

  • Stroomgeleiders (Zilver, Tin)
  • Schakelcontacten (Zilver)
  • Geleidingsbussen (Zilver)
  • Hoogspanningsarmaturen (Zilver)
  • Telecomtestapparatuur (Nikkel / Zilver)
  • Railsystemen (Zilver, Tin)
  • Connectoren (Zilver)

Onze mensen staan voor u klaar!