Galvano Hengelo

Verzinken

Wilt u een metalen object beter beschermen tegen corrosie? Dat kan door middel van verzinken. Hierbij wordt een dunne laag zink aangebracht op een metalen product. Stelt u hogere eisen aan de corrosiebestendigheid? Dan is een specialistische behandeling gewenst. Galvano Hengelo is specialist in oppervlaktebehandelingen voor de toeleveringsindustrie. Met diverse behandelingen kunnen we de corrosiewerende eigenschappen van metaal verbeteren.

 

Vormen van verzinken

Er zijn grofweg twee typen verzinken: thermisch en elektrolytisch. Bij thermisch verzinken wordt het materiaal ondergedompeld in gesmolten zink met een temperatuur van circa 450 °C. Bij elektrolytisch verzinken (een galvanotechniek) slaan zinkionen neer op het werkstuk. Hierbij wordt gebruikgemaakt van elektriciteit. De deklaag die ontstaat is dun, glanzend en corrosiebestendig. Galvano Hengelo verzinkt niet maar biedt hiervoor de veel betere behandeling zink-nikkel onder de naam Protalloy® aan. Protalloy® is een verzinknikkel behandeling die uitstekende corrosiebescherming biedt.

Meer over Protalloy®

 

Het alternatief: galvaniseren

Echter, er zijn ook veel applicaties die niet alleen vragen om corrosiebestendigheid, maar ook om maatvastheid, slijtvastheid in combinatie met corrosiebestendigheid of een dunne beschermlaag. Juist in deze situaties biedt Galvano Hengelo de juiste oplossing. Galvano Hengelo is specialist in galvaniseren. Dit is het langs chemische of elektrolytische weg aanbrengen van metaallagen om de eigenschappen van metalen te verbeteren. Dit doen we voor functionele en technische toepassingen, met als doel om onder meer de corrosiewering, elektrische geleiding en slijtvastheid te verbeteren. Afhankelijk van het metaal, de toepassing en de eisen adviseren we voor corrosiebescherming bijvoorbeeld tin, zinknikkel of nikkel.

 

Verzinknikkelen

Bij verzinknikkelen brengen we een heel dunne laag van slechts 5 mμ aan. Galvanisch verzinknikkelen passen wij vooral toe in de hydraulische aandrijftechniek: manifolds, stuurschuiven en cilinders. Ook passen we deze beschermlaag veel toe in de automotive  en machine- en apparatenbouw.

Meer over verzinknikkelen >>

 

Chemisch vernikkelen

Chemisch vernikkelen zetten we in bij producten met complexe vormen, inwendige holtes en op producten die in verband met toleranties om een zeer nauwkeurige laagdikte vragen. De laagdikte van nikkel is hierbij te beheersen op ± 2 μm. Wij vernikkelen zowel staal als aluminium. Chemisch nikkel heeft tevens als voordelen de brede chemische resistentie en de hardheid van de laag (na ovenbehandeling tot 1000 HV). Voor een goede corrosiebescherming zijn dikkere lagen nodig; denk aan minimaal 20-30 μm.

Meer over chemisch vernikkelen >>

 

Daarom Galvano voor verzinken

Galvano Hengelo is een middelgroot gespecialiseerd galvaniseerbedrijf. Wij werken met name voor de markten elektrotechniek/stroomtransport en hydrauliek. Daarnaast zijn wij actief in de markten als defensie & luchtvaart, automotive, landbouw en machine- en apparatenbouw. Ons specialisme: galvaniseren.

 

Kies voor een gedeeltelijke zink-nikkel behandeling!