Galvano Hengelo

In gesprek met Hoeflon

Hoeflon is producent en ontwikkelaar van minihijskranen. We spreken met Evert van de Beek, werkplaatschef bij Hoeflon. Hij is verantwoordelijk voor de productieafdeling waar alles geassembleerd wordt.

 

Wereldwijd

De mobiele machines die Hoeflon bouwt, worden wereldwijd ingezet voor het verplaatsen van lasten op uiteenlopende locaties. “We leveren onze producten aan veel sectoren, van industrie en bouw tot aan machineverhuizers. Onze machines kunnen in veel gevallen ook binnen gebruikt worden omdat ze door gangbare deuren passen”, vertelt Evert. “Er zijn volledig elektrische kranen, maar we hebben ook hybride kranen die zowel een elektro- als een verbrandingsmotor hebben.”

“Onze kranen worden wereldwijd geleverd en ingezet. In Nederland bedienen we de markt zelf, in het buitenland werken we met onze dealers. Daarnaast hebben we een serviceafdeling die machines onderhoudt en ondersteuning biedt aan dealers.”

De uitdaging

“Voorheen kocht Hoeflon veel in; nu ontwikkelt onze engineersafdeling zelf onderdelen en laten we deze fabriceren. Hierdoor ontstond ook de behoefte om deze onderdelen goed te beschermen. In het begin lieten we de pennen elektrolytisch verzinken, maar al snel bleek deze behandeling niet bestand te zijn tegen zware belasting. De draaiende delen gingen gauw door de verzinklaag heen. Toen is onze engineeringafdeling op zoek gegaan naar een hogere kwaliteit van behandelen en kwamen uit bij Galvano Hengelo, waar gewerkt wordt met een zinknikkelbehandeling met de naam Protalloy®.

Deze behandeling heeft een veel hogere waarde bij de zoutsproeitest (minimaal 1000 uur) waardoor we veel minder last hebben van roestvorming. Bovendien is de oppervlakte van de onderdelen die met zinknikkel behandeld zijn veel harder wat onze duurzaamheid verhoogt. We laten de onderdelen die slijtvast moeten zijn dan ook behandelen door Galvano Hengelo.” Daarbij geeft Evert aan dat het galvaniseren van onderdelen veel efficiënter is dan bijvoorbeeld het laten spuiten. “Het spuitproces is veel bewerkelijker in verband met de voorbehandeling en de verschillende lagen. Alles wat we kunnen laten verzinken gaat sneller en is voor ons makkelijker.”

Over de samenwerking

Hoeflon werkt nu ongeveer drie jaar samen met Galvano Hengelo. Evert is heel blij met de samenwerking. “Er zijn zelden afkeuringen en we zijn heel tevreden over de kwaliteit die geleverd wordt.” Galvano levert de behandelde producten rechtstreeks naar de toeleverende partners van Hoeflon zodat er geen onnodige transportbewegingen hoeven plaats te vinden.