Galvano Hengelo

In gesprek met GMW GmbH

GMW GmbH is een bedrijf dat gespecialiseerd is in CNC-draaien en CNC-frezen van gesofisticeerde onderdelen en materialen (koper, messing, titanium, roestvrij staal). We gaan in gesprek met Hendrik Manderfeld, bedrijfsleider van GMW.

GNW-CNC Logo

Meer over GMW GmbH

“Meer dan drie decennia ondernemerschap in de tweede generatie rechtvaardigen het succes van GMW GmbH. Zo hebben we klanten van veel verschillende sectoren zoals de elektrotechniek, automobiel- en luchtvaartindustrie, lucht- en ruimtevaart, speciale machinebouw en bedrijven die afsluiters maken”, vertelt Hendrik. Door een duidelijke focus te houden op kwaliteit, kostenbeheersing en het procesverloop is het bedrijf een veelgevraagde specialist geworden. GMW adviseert haar klanten vaak al tijdens het ontwikkel- en ontwerpproces, wat ten goede komt aan de kwaliteit en de doorlooptijd. Inmiddels werken er ruim 50 medewerkers aan de voortgang van het bedrijf.

De uitdaging

“In 2021 liepen de levertijden van onze leveranciers flink op en ben ik daarom op zoek gegaan naar een nieuwe partner voor het verzilveren en vertinnen van onderdelen”, aldus Hendrik. Een relatie van GMW wees hem op de goede ervaringen met Galvano Hengelo. “En tot op heden is de geleverde kwaliteit erg goed en zijn levertijden en prijsstabiliteit beter dan die van andere leveranciers.” Kwaliteit is namelijk datgene wat verder gaat dan de standaard.

Waar ook raakvlakken zitten, is op het vlak van milieubeleid. Dit is bij zowel Galvano Hengelo als bij GMW sterk preventief. Het beleid is erop gericht om de belasting van processen op het milieu te inventariseren, te beheersen en waar (bedrijfseconomisch) verantwoord voortdurend te reduceren. Kwaliteit, veiligheid en milieubescherming worden zo geborgd door preventieve maatregelen.

Over de samenwerking

Het proces bij Galvano ervaart Hendrik als soepel en snel. “Er wordt geluisterd naar de wens van de klant. Elke start is een leercurve. Als er al issues zijn, dan worden deze direct opgepakt en opgelost, transparant en altijd in samenspraak met GMW. Ook belt Galvano niet elke week voor het opvolgen van een uitgebrachte offerte, er is wederzijds respect, vertrouwen en begrip.” Een aantal factoren zorgt volgens Hendrik voor een goede langdurige samenwerking. Dan gaat het om het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit, een concurrerende prijs, snelle levertijd, goede verpakkingen en prettige contacten. “Galvano Hengelo voldoet daaraan”, zegt Hendrik, uitkijkend naar een langdurige succesvolle samenwerking.