Verzinknikkelen | Galvano Hengelo

Verzinknikkelen

Galvanisch verzinknikkelen geeft zeer goede corrosiebescherming op staal. Galvano Hengelo heeft daarom een zink-nikkelproces in haar assortiment opgenomen en het complete beschermingssysteem voeren wij onder de naam Protalloy®.

Toepassing moet vooral gezocht worden in de hydraulische aandrijftechniek (manifolds/stuurschuiven/cilinders), machine- en apparatenbouw, energietechniek, automotive etc. Daar waar conventionele zink/zink-ijzersystemen en/of chemisch nikkelsystemen qua corrosiewering niet goed genoeg zijn komt Protalloy® in beeld. Bijvoorbeeld in omstandigheden met hoge vocht- en zoutbelasting en/of temperatuurschommelingen. De zogenaamde hoge zink-nikkellegering wordt blank gepassiveerd (Cr6-vrij) evt. in combinatie met een dunne topcoat.

Met Protalloy® wordt een extreem hoge corrosie-weerstand gerealiseerd van minimaal 1.000 uur bescherming tegen grondmetaalcorrosie in een neutrale zoutsproeitest! Door de zeer beperkte laagdikte (min. 5 mμ) is de invloed op kritische maatvoeringen zeer beperkt.

Zink-nikkel vormt gedurende een zoutsproeitest een “wittige film”, de zogenaamde “white haze” waarna de laag gedurende zeer lange tijd (tot wel vele duizenden uren NSS) niet veranderd. Dit is ook één van de belangrijke voordelen ten opzichte van galvanisch zinklagen, er worden namelijk veel minder (volumineuze) corrosieproducten gevormd en het corrosieproces verloopt daarmee ook aanzienlijk langzamer.

Eigenschappen van Protalloy®
Symbool ZnNi
Gehalte Zn 84 - 90 %
Gehalte Ni 10 - 16 %
Corrosiewering *) > 1.000 Uur NSS
Dichtheid (Zn) ± 7,40 g/cm3
Smeltpunt (Zn) ± 750 °C
Thermische stabiliteit goed
Contact met aluminium goed

*) uren NSS (Neutrale zoutsproeitest) getest vlgs. ASTM B-117 tot grondmetaalcorrosie laagdikte
standaard > 5 micron zink-nikkel met blankpassiveer en topcoat van ± 1 µm.

Maximale productafmetingen:
LxBxH = 2100 x 300 x 1100 mm.

Basismaterialen voor de bewerking Protalloy: staal en gietijzer.
Zie onze technische datasheet over Protalloy® onder downloads voor meer info.

Onze mensen staan voor u klaar!